Pages

Followers

Saturday, August 13, 2011

SENIBINA



Pekerja: ehem...ehem....eyh..die xnk pndang lak...kna kuat sket ni..ehem!!! ha..ko lar..spe lg...

Candidate: saya ke? sori x bpe dgr td..nervous lar encik..

Pekerja: xpyah nk nervous2...kamu kna atasi bnda tu sume...small matter je ni...ni bru jmpa saya...awak taw siapa saya? ha..xtaw..jgn main2 dgn saya...saya just jd tukang pggil owg je msok dlm blik interview ni..kt dlm blik tu ad lg 3 owg yg awak nk hadap...

Candidate: alamak...

Pekerja: dah2..cpat msok....

Candidate: Assalamualaikum encik...leh saya dduk?...(lalu duduk)

Interviewer 1: sape bg awak duduk ni!!

Interviewer 2: biadap tol...

Interviewer 3: ikot arahan!! owg suruh dduk bru dduk!!

Candidate: opsss!! sori2...saya mntak maaf encik...

Interviewer 1: awak datang sini nk interview mntak keja pe?

Candidate: errrr....saya dtg utk interview jd assistant arkitek...

Interviewer 2: ha?? selekeh cmni nk jd assistant arkitek!! Jgn hrap lar...

Interviewer 3: baru mtk jd assistant arkitek dh berlagak cmni..lom mtk jd arkitek lg...

Candidate: eerr...mtk maaf encik...saya xtaw pe slah saya..tp xbaik lar encik ckp saya cmni...

Interviewer 1: dah2...jgn buli sgt...kte byk candidate lg kt luar sana...tgh tggu nk interview...kna abiskan cpat yg ni...

Interviewer 3: ok..straight 2 the point....pe je yg awak taw psal senibina ni?

Candidate: ermmm...bg saya lar kn...Senibina adalah gabungan seni dan sains dimana dalam erti kata lain senibina boleh dikatakan merekabentuk dan membina struktur bangunan. Senibina juga boleh dianggap sebagai salah satu penyelesaian masalah. Sebagai contoh apabila sesebuah masyarakat menghadapi masalah penempatan dalam seperti kekurangan penempatan. Jadi untuk menyelesaikan masalah ini senibina mengambil peranannya dimana seni= merekabentuk penempatan masyarakat tersebut manakala sains=diaplikasikan untuk membentuk struktur penempatan tersebut. Jadi pengolahan senibina dapat menyelesaikan masalah. ................................................................................................???????

Interviewer 1: eyh...2 je?

Interviewer 2: lar...aku punyer lar tggu lma2..ngatkn ad lg...

Interviewer 3: ish..ish..ish....

Candidate: (alamak ai...msak lar aku kali ni....dorg buli abis2...)

Interviewer 1: xpe lar...erm...awak reti baca doa qunut?

Candidate: reti2!!

Interviewer 1: solat 5 waktu ckup?

Candidate: ckup encik!! confirm ckup...

Interviewer 2: eleh...yela 2!! ckp je leh lar....

Interviewer 3: muka x alim pn....leh caya ke ni...

Candidate: encik...jgn lar kjam sgt...saya gtaw bnda yg tol ni...(muke sdih)

Interviewer 1: haha...dh lar..muke awak pn mcm dh nk nangis dah...ckup lar ye...next!


1 MINGGU KEMUDIAN...


Candidate
: yahoo!!! dpat pn aku keja ni..ngatkn dorg dh bg aku ckup2 trus xdpat..hehe!!

________________________________________________________________


Komen aku psal senibina ni..dunia senibina mmg ekstrem...kdg2 kejam...stress...xkuat mental siyes xleh survive wei....kna buli!! kna bubuh byk2 pn kna tahan....tgk cm citer kt atas...dorg2 buli2 pn bg gak bdak tu keja..sbb die nk tgk mental korg kuat ke x...so...yg dh msok dunia senibina..kuatkn mental anda n go on! yg bru nk msok..get ready...siap lar korg!! hehe...








No comments:

Post a Comment